opc_loader

DE MISSIE VAN ALCHEMIA


AlchemiA (voorheen Heilig Hout) is een groothandel in natural wellness products zoals palo santo, natuurlijke wieroken, essentiële olie, florida water, olie kristallen en nog veel meer.  Kenmerken hierbij zijn: duurzaamheid, puurheid, Fair Trade, natuurlijke grondstoffen en vooral plezier in het leven. Onze missie is om met passie en plezier Westerse consumenten en niet Westerse producenten bij elkaar te brengen. Let's Celebrate life!

Een deel van onze verpakkingen zijn biologische afbreekbaar. Daarnaast wordt alleen sprokkelhout gebruikt voor de Palo Santo stokjes. Het hout wordt lokaal gewonnen met respect voor de natuur en volgens de principes van Fair Trade. Er worden alleen takken gebruikt die op natuurlijke wijze van de bomen vallen. Ook wordt er voor elke kilo hout die gebruikt wordt een nieuwe Palo Santo boom geplant en werken we zo mee om het regenwoud in stand te houden.

De wieroken van AlchemiA worden uitsluitend gemaakt van de beste en natuurlijke ingrediënten zoals plantenextracten en etherische oliën. Wij gebruiken geen chemische dompel-wierook zoals 90% van de wieroken in de handel wel doet. Dompel-wierook zijn neutrale stokjes die in een geparfumeerd en chemisch oplosmiddel worden gedompeld.

De wieroken van AlchemiA worden ambachtelijk gefabriceerd conform de strenge normen van de IFRA (International Fragrance Association). Onze wieroken zijn niet gefabriceerd met bestanddelen die bedreigend zijn voor planten -en diersoorten. Er wordt geen enkele test op dieren uitgevoerd.

AlchemiA heeft een grote ethische betrokkenheid. Wij werken met onze leveranciers in ontwikkelingslanden vanuit een structurele samenwerking en met respect voor een sociale, ecologische en Fair Trade werkomgeving. Daarnaast maakt onze bedrijfsvoering het mogelijk om humanitaire projecten te financieren, zoals de kliniek van Dokter Dolkar in New Delhi en de V.G.K.K., een humanitaire organisatie die bevolkingsgroepen in het zuiden van India ondersteunt.


Onze wieroken worden gemaakt zonder het gebruik van syntetische of chemische ingrediënten / lijmstoffen. De gedroogde kruiden die wij aanbieden (zoals salie en cedar) worden geoogst met behoud van de plant. Wij gebruiken alleen planten die in het wild groeien.


Onze visie is om krachten te bundelen over alle werelddelen. Met als doel om de mensen die de producten maken, de mensen in de handelsketen en de uiteindelijke consument dichter bij elkaar te brengen. Wij geloven in de kracht van de mens, de natuur en de samenwerking tussen alle onderdelen van het leven. Laten we het leven vieren. Let's celebrate life!

 

Contact

Napoleonsweg 70
6086 AH Neer (Limburg)
Telefoon: 0475-215917
Mail: team@alchemia.nl

In the picture